Waarom een uitlaatservice?

Heeft of wilt u een hond maar kunt u die niet altijd uitlaten door werk of andere omstandigheden? Het kan zijn dat u veel werkt, vaak op vakantie gaat of slecht ter been bent. Een hondenuitlaatservice is dan de oplossing voor u! Bij een hondenuitlaatservice kan uw hond dagelijks uitgelaten worden in een groep andere honden.

Hoe werkt het?

Bij de meeste hondenuitlaatservices is er vooraf een kennismakingsgesprek of een proefwandeling. Dit is erg handig omdat u op deze manier een goede indruk krijgt van de persoon die uw hond gaat uitlaten en jullie samen alles kunnen doornemen.

Als het kennismakingsgesprek of de proefwandeling positief was en u daadwerkelijk gebruik gaat maken van de hondenuitlaatservice gaat het vaak als volgt. Uw hond word bij u thuis opgehaald, word in een groepje uitgelaten en daarna weer thuisgebracht. Als u niet thuis bent wanneer uw hond opgehaald moet worden voor de uitlaatservice is er vaak een regeling mogelijk.

Elke hondenuitlaatservice heeft zijn eigen manier van werken en regels. Zo wilt de ene service een groep van maximaal 6 honden uitlaten en de andere een groep van wel 8 honden. Ook verschilt de duur van de wandeling, het kan zijn dat uw hond een uur wordt uitgelaten of langer of korter. Bij sommige hondenuitlaatservices zijn er ook mogelijkheden om uw hond alleen uit te laten of met 1 andere hond. Dit zijn allemaal dingen waar u van te voren rekening mee kunt houden. Als u het belangrijk vind dat uw hond niet met teveel andere honden loopt kunt u op basis daarvan een hondenuitlaatservice kiezen.

Als u een puppy van 8 maanden of jonger heeft is de kans groot dat deze nog niet kan worden uitgelaten in een groep omdat dit erg intensief is. Let hier goed op bij het kiezen van een hondenuitlaatservice.