Met de zomer in aantocht is het weer tijd om na te denken waar je jouw huisdier tijdens je vakantie gaat onderbrengen. Is het vorige pension goed bevallen of moet je toch op zoek naar een beter alternatief. Terwijl je van je vakantie geniet wil je natuurlijk dat je dierenvriend optimaal verzorgd wordt. Om de keuze voor een goed dierenpension makkelijker te maken, geven wij een aantal handige handvatten.

Het pension

Kies een pension met vakkundig en gecertificeerd personeel, bijvoorbeeld een pension bij een dierenarts. Er zijn namelijk veel dierenklinieken in Nederland die een pension in de kliniek hebben.

Voelt je dier zich prettiger in een huiselijke sfeer? Dan is het raadzaam om voor een dierenoppas in de buurt te kiezen. Overweeg dan wel een ervaren oppasser met voldoende kennis van verzorging en voeding.

Verblijf

Vraag het dierenpension of je een kijkje mag nemen in het verblijf. Check of zowel het binnen- als het buitenverblijf schoon is en of de dieren voldoende beweegruimte hebben. Heeft jouw dier meer ruimte nodig? Kies dan voor een ander pension.

Voeding

Een andere belangrijk argument om voor een bepaald dierenpension te kiezen is voeding. Informeer bij het pension of je dier bijvoorbeeld altijd toegang tot vers drinkwater heeft, wat voor voeding het krijgt en hoe vaak dan per dag. Dierenartsen begrijpen dat goede voeding essentieel is voor een gezond dier, daarom geven ze vaak kwalitatieve dierenvoeding die ze ook in de kliniek verkopen. Voorbeeld hiervan zijn Royal Canin en Whiskas.

Speeltijd

Om je dier een fijne tijd te geven in het pension is het belangrijk dat het genoeg speeltijd krijgt en hoe vaak en hoe lang het wordt uitgelaten. Daarnaast helpt contact met andere dieren ook vaak om het verblijf relaxt en zorgeloos te laten verlopen. Meer ontspanning draagt bij aan een onbezorgde opvang.

Is je dier ingeënt en ontwormd?

Dierenpensions stellen het verplicht dat je dier ingeënt is tegen bepaalde ziektes en ontwormd is voor dat het opgenomen wordt in het pension. Informeer daarom voorafgaand aan het verblijf voor welke ziektes je huisdier ingeënt moet zijn. Is je dier nog niet ingeënt en/of ontwormd? Zoek naar dierenpensions in de buurt die ook vaccinaties en ontworming aanbieden, zoals deze dierenarts in Den Haag, van Dierenkliniek Het Zicht.