Hou je dieren gezond met een diervoerder analyse

Geplaatst op

De beste vriend van de mens is doorgaans niet hijzelf, maar de trouwe viervoeter naast hem. Deze vrolijke kwispelaars vragen veel verzorging en zijn niet vanzelfsprekend altijd gezond. Soms moet je veel doen om hem of haar tevreden en blij te houden. Je wilt natuurlijk wel dat je hond blijft kwispelen. Daarom gaan we je in deze blog laten zien hoe je dit op een slimme manier kunt doen.

Testen van de voeding

Hoe kun je de voeding van je dieren testen? Niet iets wat een leek kan doen toch? Inderdaad is het testen van dierenvoeding iets voor experts. Laat een diervoeder analyse doen. Waar wordt zoal op getest?

  • De voedingswaarden
  • Vocht
  • Pesticiden, nitraat en antibiotica
  • Gisten en schimmels
  • Salmonella en E. coli
  • genetisch gemodificeerde organismen

Vaak heb je binnen 24 uur de testresultaten terug. Een aantal bedrijven bieden een realtime service aan die inhoudt dat je de analyses direct kunt meekijken / inzien via een webapplicatie.

Grondstoffen

Wanneer de kwaliteit van de grondstoffen van de dierenvoeding niet in orde is, zal ook de uiteindelijke voeding niet goed zijn. Daar hangt de gezondheid van je dieren vanaf. Een analyse zal uitsluitsel bieden en de gezondheid van je dieren beschermen.

Ruwvoeders

Stro en hooi noemen we ruwvoeders en deze voedingsmiddelen voor dieren (vaak voor varkens en koeien). Het is mogelijk om een analyse te laten doen waarmee direct duidelijk wordt of er bacteriën, schimmels en gisten op het voer zitten.

Petfood

Gezelschapsdieren verlangen een hoogwaardige voeding. Ze hebben veel voedingstoffen nodig om gezond te blijven. De voedingstoffen als de toegevoegde middelen aan de voeding om deze langer goed te houden, moeten van een goede kwaliteit zijn. Een analyse van het voedsel voorkomt ziekten door vervuild of bedorven voedsel.

Kan ik ook grondstoffen uit het buitenland analyseren?

Er zijn bedrijven die door hun wereldwijde netwerk in staat zijn om grondstoffen voor dierenvoeding te testen.

Conclusie

Het testen van dierenvoeding is belangrijk, zeker als je professioneel bezig gaat met dieren. Laat altijd een test doen zodat je zeker weet dat je eigen dieren en die van een ander veilig zijn. Het ene dier is het andere niet. Dit betekent dat je altijd de juiste voeding moet geven. Laat je door experts informeren over de juiste voeding voor het specifieke dier. Blijf onze blog volgen voor meer informatie en tips. Zo blijf je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in de branche.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over huisdieren? Lees onze publicaties!

Contactgegevens

Via info @ yourbestfriend.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden