Je hond is gebeten, wat nu?

Geplaatst op

Hond bijt hond, wat nu? Het is een probleem, omdat de dierenarts kosten op kunnen lopen. Wat kun je er aan doen. Natuurlijk hebben we een oplossing voor je: sluit een dierenverzekering af. Dat scheelt stress om onverwachte kosten. In deze blog leggen we je een aantal zaken over deze verzekering uit en geven je tips hoe je het beste een verzekering voor je huisdier kunt kiezen. Lees snel verder en ontdek de tips.

Hoe werkt een dierenverzekering?

Het klinkt een beetje als een nieuwigheid: een verzekering voor je huisdier, maar zo gek is het niet. Steeds meer mensen kiezen ervoor om zich te verzekeren tegen onvoorziene kosten. Hoe bepaalt een verzekeringsmaatschappij (gewoon dezelfde maatschappijen die ook voor mensen verzekeringen aanbieden) de hoogte van het verzekerde bedrag? Dat werkt vrij eenvoudig: een premie wordt bepaald door naar de leeftijd van het dier te kijken. Ook het gewicht en het ras spelen een rol.

Welke verzekering kies ik?

Vaak is het slim om niet te kiezen voor een verzekering met een basisdekking, omdat dan sommige behandelingen buiten de dekking vallen en dat zijn nu vaak juist de behandelingen die redelijk wat geld kosten, zeker als je een grote hond hebt. Het is dus verstandig om te kiezen voor een verzekering waarvan de premie wat hoger ligt.

Bezoekje aan de arts

Soms moet je met je hond naar de dierenarts, dat kan komen door verschillende redenen: door een verwonding of ziekte. Als de kosten oplopen kan er uitstelgedrag ontstaan bij het baasje, wat natuurlijk het welzijn van de hond niet ten goede komt. Met een dierenverzekering behoort dit uitstelgedrag tot het verleden, want je hoeft je echt geen zorgen meer te maken over de kosten.

Basispakket

Mocht je nu een ijzersterke hond hebben die nooit ziek is, dan kun je natuurlijk ook altijd nog het basispakket overwegen. Maar wat zit daar eigenlijk in? Meestal dekt dit pakket veel voorkomende kosten, zoals vaccinaties, ontplooien en ontwormen. Meestal wordt een groot gedeelte van de kosten vergoed, voor operaties en medicijnen. Het klinkt als een complete verzekering, dat is het in veel gevallen ook, maar het is wel goed om je goed in te lezen, want het kan natuurlijk zo zijn dat je een hond van een bepaald ras hebt, dat erfelijke aandoeningen kan krijgen.

Eigen risico

Een dierenverzekering verschilt eigenlijk niet zo veel met een verzekering voor mensen. Ook bij dit type verzekering hanteren verzekeringsmaatschappijen een eigen risico. Gemiddeld ligt dit bedrag tussen de 100 en 200 euro.

Vergelijken

Door op speciale vergelijkingssites te kijken, kom je er al snel achter welke dierenverzekering geschikt is voor jou en je huisdier. Je wilt natuurlijk de juiste verzekering voor de beste prijs.

Conclusie

Laat je goed informeren bij het kiezen van de dierenverzekering voor je hond. Er zijn verschillende opties die je afhankelijk van de leeftijd en het ras van je hond kunt kiezen. Heb je een rashond die kans heeft op erfelijke aandoeningen? Kies in dat geval voor een verzekering met een hogere premie, zodat als er iets gebeurt, de kosten zoveel mogelijk vergoed worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over huisdieren? Lees onze publicaties!

Contactgegevens

Via info @ yourbestfriend.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden