Kun je een letselschade vergoeding krijgen na een hondenbeet?

Geplaatst op

We hebben de laatste tijd veel gevallen van hondenbeten opgepikt. Hoewel we omgaan met dierenaanvallen, lijkt het erop dat er de afgelopen maanden in het Plano-gebied een piek in deze gevallen is geweest. Niet zeker waarom. Hondenbijt gevallen zoals alle dierenaanvallen kunnen heel snel ingewikkeld worden. Wanneer iemand een hond bezit heeft hij of zij een zekere verantwoordelijkheid om hem of haar getraind, gesocialiseerd en beheerst te houden. Als je een hondenbeet hebt opgelopen door de nalatigheid van een eigenaar, dan moet je in ieder geval met een letselschade expert spreken om uit te vinden wat je rechten zijn.

Heeft je kind last gehad van een bijtblessure of littekens?

Kinderen worden veel vaker door honden gebeten. Deze beten zijn vaak in het gezicht van een kind en kunnen ernstige verwondingen, littekens en misvormingen veroorzaken. Je hebt een letselschade expert nodig die helpt de kosten voor medische zorg, reconstructieve plastische chirurgie en fysiotherapie terug te krijgen.

Gebouwen Aansprakelijkheid en Dierenaanvallen

In sommige plaatsen is de riem wettelijk verplicht om honden te verhinderen mensen in het openbaar aan te vallen. Helaas kunnen sommige aangelijnde honden agressief worden en breken met de greep van hun eigenaar. Voor slachtoffers van aangelijnde hondenbeten biedt de wet een remedie in de vorm van aansprakelijkheid. Het vestigingsrecht stelt de eigenaar van het onroerend goed verantwoordelijk voor de verwondingen. Dit betekent dat een hondeneigenaar verantwoordelijk is voor het handelen van het dier, waar en wanneer dan ook. Als je het volgende hebt meegemaakt kun je mogelijk een letselschade vergoeding krijgen.

  • je bevond je rechtmatig in een openbare of particuliere woning en werd gebeten
  • Je hebt de hond niet geprovoceerd.
  • De eigenaar wist of weet dat zijn of haar hond wreed kan zijn.
  • De hond is een berucht gevaarlijk ras

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over huisdieren? Lees onze publicaties!

Contactgegevens

Via info @ yourbestfriend.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden